Hvorfor kommer det en bok nummer to?

I 2011 gjorde jeg et eksperiment. Vel, ikke et eksperiment egentlig, mer et valg basert på en god porsjon magefølelse. Jeg ga ut min første bok. Intet mindre enn «En utrolig bra bok for unge folk».

En utrolig bra bok for unge folkDette er foranledningen.

Over flere år hadde jeg hatt gleden av å reise rundt i kriker og kroker i landet vårt og holdt foredrag om identitet og selvbilde for ungdom på skoler, klubber og i andre settinger . Etter å ha møtt flere tusen unge så jeg behovet for en ressurs (les bok) å anbefale etter at jeg hadde reist videre.

Jeg tok turen innom diverse bokbutikker og spurte etter en lettlest og smart bok som tok for seg tema knyttet til selvbilde og identitet. For ungdom. Etter litt trykking på dataen var svaret nei. Dessverre.Kanskje må du skrive den selv, sa damen i butikken. Jeg tok henne på ordet.

Så, høsten 2011 så den dagens lys. Ikke visste jeg om den kom til å selge eller om den kom til å ende opp som meget dyr opptenningsved. Men jeg hadde, som sagt, en god magefølelse.

Nå, to år etter har den solgt i flere tusen eksemplarer. Den er å finne på alle landets biblioteker. Og fortsatt selger den som bare det. Tilbakemeldingene fra ungdom, og ikke minst gutter, er at den blir lest. En gutt på rundt 20 år fortalte at dette var den første boken han noen gang hadde lest fra perm til perm. Og nå leste han boken for tredje gang.

Den er en suksess.

Hva var poenget sa du? Jo, grunnen til at det kommer en bok nummer to til neste år er at tilbakemeldingene fra de unge forteller at det behov for bøker som gjør de tunge og litt vanskelige temaene lettere.

For ungdom (inkludert gutter) vil lese.

Skriv et svar